bol1-1

Danas sam hteo da nastavim pisanje kao i do sada. Imao sam dilemu, da li pisati o Svetu poznatih ili odabrati nešto iz rubrike Fragmenti prošlosti. Međutim, danas ću odustati od toga i izneti razmišljanje na koje me podstakla dugogodišnja prijateljica.

Ja ne znam, da li ste i vi imali sličan „problem“ u smislu da su vas pitali – Zašto ovo radite, tj. zašto pišete i šta imate od toga! Prvo je „negodovala“ partnerka (sada bivša), zašto dugo čeka da joj odgovorim na sms, ili mesindžer kada mi nešto napiše. Nekako, uvek se potrefi, da je nešto htela, i slala poruke, kada sam Ja nešto pisao, imao neku inspiraciju i onda brže-bolje, da ne bih zaboravio, odmah sam to stavljao na papir, onako u sirovom stanju. Kada sam to uradio, onda pogledam šta ima novo i vidim poruke tipa: Zašto ti toliko treba da odgovoriš; Šta radiš, a ja čekam; S-kim se to još dopisuješ; Nešto muljaš i petljaš itd… Onda, ja objašnjavam, da sam pisao nešto na svojoj stranici, i nisam mogao prekidati, pa je zato čekala. Ne znam, koliko sam bio ubedljiv, ali nisam lagao, ali i nisam ubedio partnerku da sam govorio istinu. Moguće, da je i to bio jedan od razloga što i nismo više zajedno u emotivnoj vezi.

Što se tiče prijateljice, koju sam pomenuo u uvodu priče, tu se radi o sledećem. Slična je situacija, jer i Ona je čekala na odgovore ali njezina intervencija bila je u drugom smeru. Direktno me pitala: „Šta ti imaš od toga što pišeš u materijalnom smislu“… U prevodu, to je za nju, čisto gubljenje vremena, umesto da se hvatam u koštac sa životnim problemima i razmišljam kako obezbediti novac za život, a Ja, po njoj, traćim vreme pisajući, bez efekta na koji Ona misli. Došao sam, tako u situaciju, da objašnjavam, zašto ja ovo sve „piskaram“ u ovih par godina, a od toga nemam zapravo ništa. „Nisi ti  pisac, da imaš teme, poput kuvanja, zdravlja, mode, da bi privukao nečiju pažnju i tako se oprihodovao“ – otprilike tako mi reče nedavno. Rekao sam joj da eto pišem ovako, trošim neko slobodno vreme i da hoću neke sadržaje da podelim sa narodom, pa koga zanima to će da pročita ili će samo da pomeri miš točkića i ide dalje ako ne želi.

**** Iz ova dva primera, bliskih osoba vidi se da su obe negodovale što su bile zapuštene i čekale na nešto što su me putem poruka pitale, ali i čuđenje jedne od njih zašto nešto radim a nemam ništa od toga. Ne znam vaša iskustva i zašto svi vi ovde pišete, ili pišete sa određenim ciljem ili pišete ovako kao i Ja, bez nekog „značaja“.

Advertisements

2 thoughts on “Razmišljanje

  1. Samo pisiiiii,ima nas koji citamo i uzivamooooooo….pooozzzzz…meni je cilj da imam sto manje prijatelja na fb.,jer to prijateljstva nisu…a ono sto ti pises jeste zivot….

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s