images (2)

Napomena – slika je preuzeta sa neta u cilju ilustracije objave, a radi se o sledećem:

Jedna od Hitlerovih najvećih ljubavi  bila je i Blondi, njegov nemački ovčar. Provodio je bezbrojne sate trenirajući je, a kada bi se razbolela, padao je u maničnu depresiju i čak ni njegovi generali i savetnici nisu smeli da mu izađu na oči, a kamoli da mu saopšte neke loše vesti. U aprilu 1941. godine Blondi je dobila štenećak. U trenutku kada su sovjetske trupe ušle u Berlin, Hitler je razmišljao o samoubistvu i odlučio se za cijanid. Da bi proverio efekte efikasnosti cijanida, naredio je da se smrtonosna doza prethodno isproba na jadnoj Blondi.

Dva vojnika su je izvela iz bunkera, vezali su je lancem za stub i ubrizgali otrov u vrat, a Hitler je izvirivao kroz vrata i gledao užasnu smrt svog voljenog ljubimca kako bi se sopstvenim očima uverio da otrov deluje. Međutim, kada je shvatio kakva ga agonija čeka, odlučio je da ipak prekrati sebi muke pištoljem.

*** Na kraju, moram istaći detalj, koji me „mučio“ tokom pisanja, a to je da neko ne pomisli da ovom objavom „afirmišem“ lice koje je milione ljudi zavilo u crno. To mi nije naravno bio cilj, te Vas molim da tekst pravilno protumačite.

Advertisements

2 thoughts on “Svet poznatih – 21 –

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s